بلیچینگ دندانی -مدت ماندگاری -هزینه

2015/08/25 0

همه چیز را در مورد بلیچینگ دندانی بدانیم…

بلیچینگ چیست؟
سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ دندانی، درمانی است که در آن بد رنگی ها و رنگدانه هایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندان ها شده و گاها بعضی بد رنگی های ژنتیکی را بر طرف نموده و دندان هایی سفید و زیبا را به شما هدیه می کند.
ماده اصلی سفیدکننده دندان ها پر اکسید هیدروژن است که باعث اکسید شدن رنگدانه های رسوب کرده بین منشورهای مینایی شده و آنها را از بین می برد.

دو روش کلی برای سفید کردن دندان ها با بلیچینگ :

1. بلیچینگ در مطب ( آفیس بلیچینگ – office bleaching )

در این روش نیز با استفاده از مواد مخصوص از لثه ها محافظت می شود. این مواد در مرز بین دندان و لثه جهت حفاظت از لثه گذاشته می شود.
سپس مواد سفید کننده با غلظت بالا بر روی دندان ها گذاشته می شود.
ماده موثره بعضی از این مواد به صورت شیمیایی فعال می شود، بعضی با نور و بعضی با گرما و فرق چندانی بین آنها وجود ندارد.

بلیچینگ دندانی

2. بلیچینگ در خانه (هوم بلیچینگ – Home Bleaching)
در روش بلیچینگ در خانه دندانپزشک از دندان های شما قالب گیری می کند و یک جفت تری متناسب با سایز دندان های شما و مخصوص به شما ( custom trays)می سازد و سپس ژل های سفید کننده دندان را همراه با این تری ها به شما تحویل می دهد.

کدام روش سفید کردن دندان ها بهتر است؟
مسلما از بین روش های لمینیت و کامپوزیت ونیر و بیلچینگ جهت سفید کردن دندان ها، روش انتخابی با توجه به نوع دندان و ظاهر آنها متفاوت است پس انتخاب بهترین روش را به دندانپزشک خود بسپارید. اما در خصوص ماندگاری و دوام هر کدام بلیچینگ درمانی با ماندگاری حدود شش ماه الی یکسال و در مقابل کامپوزیت ونیر بطور میانگین با ماندگاری 10 سال و لمینیت سرامیکی با ماندگاری حداقل بیست سال می باشد.
پس روش بلیچینگ دندانی روشی موقت جهت سفیدی دندان ها می باشد.

اما در خصوص میزان موثر بودن بلیچینگ دندان در سفید شدن دندان ها می توان گفت بهترین نتایج وقتی حاصل می شود که هر دو این روش ها با هم انجام بگیرد.
یعنی ابتدا Office bleaching و سپس Home Bleaching.
و اما بین دو روش بلیچینگ در مطب و هوم مسلما روشی که در مطب با عنوان بلیچینگ آفیس انجام می شود تاثیرگذارتر خواهد بود.

  • با بلیچینگ دندان ها چقدر سفیدتر می شود؟
    این سوالی است که هیچ کس نمی تواند به آن پاسخ قطعی بدهد. ممکن است از یک درجه تا چندین درجه بسته به جنس دندان ها و نوع رنگدانه های رسوب کرده بین دندان ها متغیر باشد. پس در افراد مختلف متفاوت است.

 

  • بعد از بلیچینگ، دندان ها تا چه مدت سفید می مانند ( مراقبت های بعد از بلیچینگ )
    با توجه به اینکه این موضوع بستگی به بهداشت دهان فرد و هم رژیم غذایی فرد دارد اما بطور میانگین شش ماه الی یکسال را میتوان برای این روش در نظر گرفت.
    استفاده کمتر از غذاها و نوشیدنی های رنگدانه دار کمک می کند دندان ها به مدت طولانی تری سفید بمانند.
  • سفیدی دندان ها و علت تغییر رنگ آنها
    دندان ها از دو بخش مینا و عاج تشکیل شده اند.
    مینای دندان روی عاج را پوشانده و باعث شفافیت و سفیدی دندان می شود . ضخامت مینا در بعضی افراد بیشتر است که منجر به داشتن دندان هایی با شفافیت بیشتر می شود. اما به هر حال به مرور زمان بر اثر سایش مینا شکست نور کمتر شده و رنگ عاج نمایان تر می شود. ضمنا بعضی رنگدانه ها نیز به داخل خلل و فرج مینا نفوذ کرده و با کریستال های مینایی باند می شود که تغییر رنگ واضح تری را باعث می شود. گاهی رنگدانه ها فقط روی سطح مینا رسوب می کند و باعث ایجاد لکه های سیاه و قهوه ای روی سطح دندان ها می شود.

مهمترین علل تغییر رنگ دندان ها:
چگونه دندان هایی سفید داشته باشیم

    • استفاده از نوشیدنی های رنگی مثل چای، قهوه و …
    • سیگار کشیدن
    • افزایش سن
    • عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان
  • آماده سازی دهان برای بلیچینگ (سفید کردن دندان ها )
    قبل از اقدام به بلیچینگ باید دندان های پوسیده را ترمیم کنیم. باید بدانیم که بلیچینگ بر روی پر کردگی ها ، روکش، لمینت و ایمپلنت و نواحی زرد ریشه ناشی از تحلیل لثه تاثیری ندارد.
    قبل از اقدام به بلیچینگ، انجام جرم گیری (در صورت وجود جرم ) و برساژ به نتیجه گیری بهتر می انجامد.

 

  • عوارض بلیچینگ دندان چیست؟
    اصولا بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد ،فقط ممکن است دندان ها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندان های ضد حساسیت مانند خمیردندان سنسوداین قابل درمان است.

 

  • خمیردندان و پودر سفید کننده دندان
    این مواد غالبا دارای درصد بالای ساینده ها هستند که باعث می شوند لایه ای از روی مینای دندان شما برداشته شود و استفاده از آنها به ویژه به صورت مکرر به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

 

  • لاک سفید کننده دندان
    لاک سفید کننده دندان و انواع دیگر سفید کننده ها که در داروخانه ها عرضه می شوند، درصد بسیار پایین تری از پراکسید هیدروژن را دارا هستند. بنابراین سفید کردن دندان ها به صورت تاخیری انجام می پذیرد. ضمنا این مواد چون بدون هیچ محافظی در دهان رها می شوند و کنترلی روی آنها نیست بنابراین با بزاق شسته شده و بلعیده می شوند که این مورد نیز میتواند صدمات جدی به بدن فرد وارد کند.
    ضمنا این مواد غالبا حاوی ساخارین هستند که هر چند برای دندان ها مضر نیست، اما سرطان زایی آن مدتهاست به اثبات رسیده و استفاده از آن در آمریکا ممنوع می باشد.
جهت اطلاع از هزینه بلیچینگ و دریافت مشاوره حضوری رایگان می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما به آدرس Dr_chalak با ما در ارتباط باشید.
شماره پذیرش 38438901-051
09371159306

 

دکتر محمدرضا چالاک-دندانپزشک زیبایی مشهد – فلوشیپ زیبایی از آمریکا


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *