ایمپلنت دیجیتال به زبان ساده
احتمالاً شما هم در تبلیغهای مختلفی که این روزها درباره ایمپلنت دیده میشود، اسم ایمپلنت دیجیتال به گوشتان خورده باشد و این سوال برایتان پیش بیاید که ایمپلنت دیجیتال چیست و چه تفاوتی ایمپلنت دیجیتال و معمولی دارند؟
در ابتدا بایستی گفت که همچون خیلی از محتواهای تبلیغاتی دیگری که این روزها در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی و سایت ها شاهد آن هستیم، برخی از مواردی که درباره ایمپلنت دیجیتال مطرح میشود واقعیت ندارد و صرفاً برای تبلیغات گفته میشود.
بنابراین خیلی به این گونه تبلیغات توجه نکنید.
حالا اگر بخواهیم ایمپلنت دیجیتال را به زبان ساده برای شما توضیح دهیم و بگوییم که چه تفاوتی با روش معمولی درمان ایمپلنت دارد
بایستی گفت که اصلی ترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال با روش درمان معمول ایمپلنت استفاده از یک سری ابزارهای پیشرفته تر است.
در ابتدا به وسیله اسکنر دیجیتال داخل دهانی که در مقاله جدیدترین تجهیزات و تکنولوژیهای دندانپزشکی در سال 2024به طور کامل به همراه ویدیو به آن پرداخته شده است، از دندانهای بیمار و ناحیه بیدندانی که نیاز به ایمپلنت دارد با دقت بالا تصویربرداری انجام میشود.
در مرحله دوم بیمار عکس رادیوگرافی سه بعدی از ناحیه بیدندانی خود تهیه می کند.
حالا به کمک نرمافزارهای پیشرفته این دو تصویر سه بعدی را روی هم منطبق کرده و این تصویر ساختار آناتومیک دندان، لثه و فک را در یک تصویر نشان داده و به جراح اجازهی آنالیز و طراحی تعیین موقعیت قرارگیری ایمپلنت را به راحتی تمام می دهد.
بطورکلی ایمپلنت دیجیتال به جراح کمک می کند که با یک روش درمان متفاوت، دقت بالاتری در جایگذاری ایمپلنت در استخوان فک داشته باشد. اما بعد از تعیین موقعیت ایدهآل برای پایه ایمپلنت، کار اصلی قرار دادن دقیق پایه ایمپلنت در ناحیه تعیین شده است.
اینجا هم تکنولوژی دیجیتال به کمک ما آمده و از روی تصاویر سه بعدی تهیه شده از دهان و دندان بیمار، با استفاده از پرینتر سه بعدی یک قالب پلاستیکی (گاید) از دندانها ساخته میشود، که موقعیت دقیق ایمپلنت روی آن مشخص شده است.
حالا جراح به راحتی با قرار دادن قالب یا همان گاید در دهان بیمار، تنها کافیست که موقعیت علامت گذاری شده در قالب را دریل کند و پایه ایمپلنت را در اتسخوان فک قرار دهد.
این دقت بالا در شرایطی برای برخی از جراحان که مهارت کمتری دارند کمک کننده است تا ایمپلنت بر جای دقیقتری قرار بگیرد.
ایمپلنت دیجیتال برای جراحان تازه کار برای اینکه بتوانند راحتتر تشخیص هند که ایمپلنت با چه قطر و چه طول و با چه زاویهای در استخوان فک قرار بگیرد می تواند بسیار مفید و کمک کننده واقع شود.
اما اگه جراح از مهارت کافی برخوردار باشد شاید ایمپلنت دیجیتال خیلی مزیت خاصی محسوب نشود.
مطالب مرتبط: ایمپلنت دندان مشهد
چرا ایمپلنت دندان لق می شود؟ علائم و راهکارها
در اصل می توان گفت که مزیت مهم ایمپلنت دیجیتال بالاتر بردن دقت جراح است.
این بالاتر رفتن دقت در زمانی مزیت مهمی محسوب میشود که شرایط بیمار بسیار خاص و پیچیده باشد. بطور مثال ایمپلنت را باید در نزدیکی عصب فک قرار دهیم که در این موارد تکنولوژی دیجیتال بسیار کمک کننده است.
اما در شرایط معمول که اکثر بیماران رو شامل میشود خیلی مزیت مهمی محسوب نمی گردد.
همانطور که گفتیم در ایمپلنت دیجیتال قرار است کیفیت جراحی بالاتر برود، اما با توجه به فناوری موجود خیلی این هدف تأمین نمیشود. زیرا هم فرایند درمان طولانی تر شده و هم هزینه بیشتری به بیمار تحمیل میشود.
چگونگی انجام ایمپلنت برای افراد دیابتی
بهترین مارکهای ایمپلنت در ایران سال 1403
اینکه گفته میشود در ایمپلنت دیجیتال، یک روزه روکش به بیمار تحویل داده میشود نیز با مخاطراتی همراه است که اگر بیمار از این روکش برای جویدن استفاده کند فرایند استواینتگریشن osseointegration یا همان جوش خوردن استخوان به ایمپلنت به درستی اتفاق نمیافتد و ممکن است به ایمپلنت بیمار آسیب وارد شود.
در جمع بندی نهایی باید گفت که ایمپلنت دیجیتال اگر مسیر درستی رو طی کند در آینده میتواند کمک بسیار خوبی برای جراحان باشد اما در حال حاضر با فناوری فعلی و شرایط اقتصادی کشور ما، نمی توان مزیت فوق العاده ای را برای ایمپلنت دیجیتال قائل شد.