جراحی ایمپلنت – پیوند استخوان ایمپلنت

2019/09/26 3

دلایل تحلیل استخوان فک

  • کشیدن دندان:

زمانی که دندان کشیده شود و جایگزین نشود، تحلیل استخوانی رخ می دهد. دندان های طبیعی در استخوان فک جای گرفته اند و موجب تحریک فک از طریق فعالیت هایی مانند جویدن می شوند. زمانی که دندان از دست برود، استخوان دیگر تحریک مورد نیاز را دریافت نمی کند. در نتیجه توسط بدن تجزیه می شود.
نرخ جذب استخوان فک در هر فرد متفاوت است اما در اغلب افراد طی ۱۸ ماه اول پس از کشیدن دندان رخ می دهد و ممکن است در تمام طول عمر ادامه یابد.

  • دندان مصنوعی و بریج:

دندان مصنوعی روی خط لثه قرار می گیرد و در نتیجه تحریک مورد نیاز را به استخوان فک وارد نمی کند و با ایجاد فشار بیشتر باعث تحلیل استخوان فک می شود.

بین دو گرینه ی بریج و ایمپلنت، پیشنهاد ما به مراجعه کنندگان ایمپلنت است، ایمپلنت بدلیل حفظ استخوان فک به بریج دندانی برتری دارد.

  • بیماری های پریودنتال:

بیماری پریودنتال عفونتی است که به تدریج استخوان حامی دندان را از بین می برد. مرحله اول بیماری لثه، جینجیویت خوانده می شود. پیشرفت و عدم درمان بیماری باعث بروز بیماری تهاجمی تری تحت عنوان پریودنتیت می شود که بافت حامی دندان، لثه و استخوان را از بین می برد. این امر باعث از دست رفتن دندان ها می شود.

  • ضربه:

زمانی که دندان در اثر ضربه به حدی بشکند که هیچ قسمتی از آن زیر خط لثه باقی نماند، تحریک استخوان فک متوقف می شود. بنابراین وارد شدن ضربه به دهان، در اثر تصادف یا شکستن استخوان فک از علل تحلیل استخوان فک هستند.

  • تومورها:

تومورهای خوش خیم دهان، هر چند بی خطر هستند، ممکن است بزرگ شوند و به برداشتن بخشی از استخوان فک نیاز باشد. تومورهای بدخیم نیز در فک گسترش می یابند و به حذف بخشی از استخوان فک نیاز دارند.

  • استئومیلیت:

استئومیلیت نوعی عفونت باکتریایی در استخوان فک است که باعث التهاب و کاهش جریان خون به استخوان می شود. درمان این عارضه معمولا به وسیله آنتی بیوتیک و حذف استخوان آسیب دیده انجام می شود. سپس برای حفظ کارکرد فک، باید از روش های پیوند استخوان استفاده کرد.
از دیگر عوامل تحلیل استخوان فک می توان به:

  • بیماری های حاد لثه
  • پوکی استخوان
  • دیابت نوع دوم

اشاره نمود.

پیوند استخوان ایمپلنت دندان به چه منظوری انجام می شود؟
گاهی فردی که درخواست ایمپلنت دندان می دهد، از نظر استخوان فک، شرایط نگهداری ایمپلنت را ندارد. در این موارد دندانپزشک بسته به میزان تحلیل استخوان، راهکار هایی برای پیوند استخوان به منظور ایمپلنت دندان ارائه می دهد.

نیاز به پیوند استخوان چگونه تشخیص داده می شود؟
پس از اینکه فرد به دندانپزشک مراجعه کرد، با کمک عکس رادیوگرافی، فک مورد معاینه و بررسی قرار گرفته می شود. در این بررسی تراکم استخوان فک، مورد بررسی قرار می گیرد. تراکم استخوان در بیمارانی که چندین دندان خود را از دست داده اند، با مشکلات بیشتری روبرو است. با این شرایط، فرد نیاز بیشتری به پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان پیدا می کند.


پیوند استخوان ایمپلنت دندان چیست؟
کیفیت و کمیت استخوان فک از جمله عوامل مؤثر در موفقیت طرح درمان ایمپلنت دندان می باشد. از دست دادن استخوان و یا به اصطلاح تحلیل استخوان های نگهدارنده دندان ها منجر به لق شدن دندان ها و در نتیجه از دست دادن دندان ها می گردد. زیرا با تحلیل استخوان، استخوان کافی برای نگهداری دندان ها وجود نخواهد داشت.
از آنجایی که استخوان در دندان ایمپلنت، نقش نگهدارنده پایه ایمپلنت را دارد، استخوان فک از جمله عوامل موثر در موفقیت طرح درمان ایمپلنت های دندانی می باشد. با توجه به آنکه رشد مجدد استخوان تحلیل رفته امر دشواری می باشد، در حال حاضر متداول ترین روش جهت اعاده وضعیت مطلوب استخوان، پیوند استخوان است.

عکس فوق مربوط به استفاده از پودر استخوان جهت تقویت بافت استخوانی برای انجام ایمپلنت می باشد.

پودر استخوان ایمپلنت
یکی از روش های رایج پیوند استخوان دندان است که به نام روش ایجاد داربست برای بازسازی استخوان شناخته شده است. در این روش از موادی پودری شکل ذرات شیشه زیست فعال که به اصطلاح پودر استخوان ایمپلنت نامیده می شوند به منظور حمایت کردن غشا و ایجاد داربستی برای رشد سلول های استخوان ساز استفاده می شود.

پودر استخوان ایمپلنت پس از قرار‌گیری در بدن از بین رفته و جای خود را به بافت جدید می‌دهند. در حقیقت، این پودر استخوان بستر مناسبی را برای کشت سلول‌های استخوانی فراهم نموده و بازسازی بافت استخوانی را تسریع می نمایند.
پودر استخوان یا ذرات اختصاصی برای افزایش حجم استخوان در همان روز که جراحی ایمپلنت انجام می شود، به کار می رود.

 

چه قدر زمان لازم است تا پیوند استخوان التیام یابد؟
التیام زخم و موفق بودن پیوند استخوان، بستگی به شرایط بدنی و میزان سلامتی بیمار دارد؛ اما به طور کلی گرفتن پیوند استخوان 1 تا 3 ماه به طول می انجامد. در طول این مدت بایستی غذاهای نرم استفاده کرده و مصرف مواد غذایی کلسیم دار را افزایش داد.

برای دریافت مشاوره توسط جراح ایمپلنت دکتر محمدرضا چالاک می توانید از طریق دایرکت پیج اینستاگرام ما با آیدی Dr_chalak در ارتباط باشید و یا به صورت حضوری از مشاوره و معاینه ی رایگان ما استفاده نمایید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلنت دندانی بر روی این متن کلیک کنید.


3 دیدگاه

  • بیتا

    2020/02/10 در 12:53 ب.ظ

    سلام
    قیمت ایمپلنت بدید لطفا

    پاسخ

    • دکتر چالاک

      2020/02/10 در 12:59 ب.ظ

      سلام
      لطفا به پیج اینستاگرام ما دایرکت بدید dr_chalak
      و یا با شماره 05138438901 تماس بگیرید

      پاسخ

  • احمدی

    2021/09/02 در 11:39 ق.ظ

    در صورت مشاهده استخوان بعد از کشیدن دندان چه باید کرد ؟

    پاسخ

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *