ایمپلنت برای بیماران دیابتی
اگر شما جز افراد دیابتی هستید و تصورتان بر این است که در ناحیه ی بی دندانی خود و یا حتی در استفاده از ایمپلنت کامل فک امکان استفاده از درمان ایمپلنت را ندارید بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید تا به طور دقیق تر به بررسی این موضوع بپردازیم.
در حقیقت ایمپلنت برای بیماران دیابتی قابل انجام نیست اما اگر قند خون خود را به عدد کنترل شده ای برسانید منعی در انجام آن برای شما وجود ندارد.
عدد قند خون مناسب برای انجام ایمپلنت در افراد دیابتی قند کمتر از 180 می باشد. این عدد بایستی حتما ثابت بوده و نوسان نداشته باشد.
اما چنانچه قند شما ثابت نبوده و یا بیشتر از 180 می باشد انجام ایمپلنت برای شما با احتمال بالا، همراه با عدم موفقیت خواهد بود.
جهت اطلاع از ثابت بودن این عدد می توانید از آزمایشی تحت عنوان A1C استفاده نمایید.
این آزمایش خیلی دقیق تر موضوع بیماری قند خون و دیابت را در فرد متقاضی کاشت ایمپلنت دندان نشان می دهد.
اهمیت این آزمایش در این است که قند را در دو سه ماه گذشته در افراد بررسی می کند.
با این آزمایش متخصص ایمپلنت تشخیص می دهد که آیا فرد مراجعه کننده برای درمان ایمپلنت مناسب است یا خیر.
دیابت چه تاثیری در ایمپلنت دندان دارد ؟
مهم ترین تاثیر دیابت در حفره دهان مربوط به بافت لثه و استخوانی که ریشه دندان در آن قرار دارد می باشد.
زمانی که این مویرگ های ریز از بین می روند، دیواره ی عروق در لثه و استخوان فک ضخیم می شوند و میزان مواد مغذی خونی که به لثه ها می رسند کاهش می یابد و نتیجه این است که این دو بافت که بسیار در حفره دهان مهم است در برابر عفونت، مقاومت شان کم می شودو براحتی دچار عفونت شده و بازسازی در خصوص ایمپلنت به کندی انجام خواهد شد.
تاثیر بعدی که دیابت در حفره دهان می گذارد این است که باعث خشکی دهان می شود، فرد دارای دیابت دچار پر ادراری می شود ، آب بدن دفع می شود و بزاق دهان فرد مبتلا به دیابت کاهش می یابد و باعث خشکی دهان در افراد مبتلا به دیابت می شود.
بزاق دهان خود نوعی آنتی باکتریال طبیعی است و با کاهش آن، باکتری ها هم افزایش می یابند و لثه ها را خراب می کنند.
اتفاق بعدی که در اثر دیابت در حفره دهان رخ می دهد، افزایش میزان پوسیدگی دندان در افراد مبتلا به دیابت است.
در صورت عدم کنترل دیابت در فرد ممکن است در دراز مدت از طول عمر ایمپلنت کم شود و بعد از چند سال لق شود.
چگونه قند خون را برای انجام ایمپلنت دندان پایین بیاوریم؟
با سه روش آسان و انجام مستمر آن می توانید براحتی قندخون خود را به عدد کنترل شده ای برسانید.
۱- استفاده از دارو تجویز شده توسط پزشک متخصص خود
۲- رعایت تغذیه مناسب و سالم
۳- ورزش (پیاده روی منظم و …)
همچنین رعایت این موارد بعد از انجام ایمپلنت ضروری ست در صورت عدم رعایت و بالارفتن قند خون امکان لق شدن ایمپلنت وجود دارد.
پس اگر بتوانید قند خون خود را پایین آورده و آن را ثابت نگه دارید براحتی می توانید همچون افراد عادی درمان ایمپلنت را بدون نگرانی انجام دهید.
با این حال به دلیل داشتن دیابت باید این نکته را توجه کنید که زمان جوش خوردن ایمپلنت دندان نسبت به افراد معمولی و سالم ممکن کمی طول بکشد.
تفاوت ایمپلنت در افراد دیابتی و افراد معمولی
کاشت ایمپلنت در افراد دیابتی و افراد معمولی در مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک و نوع ایمپلنت ممکن است تفاوت کند.
دندانپزشک متخصص ایمپلنت ممکن است از درمان اوردنچر بر پایه ایمپلنت برای افراد مبتلا به دیابت استفاده کند.
با توجه به این مورد طرح درمان یک روزه برای این افراد اصلا مناسب نمی باشد.
ایمپلنت دندان یک روزه
ایمپلنت دندان یک روزه روشی است که در آن بیمار کل فرآیند کشیدن دندان و کاشت پایه ایمپلنت را در یک روز انجام می دهد.
ایمپلنت بیماران دیابتی به این روش مناسب نیست چون مدت زمان بهبود و ریکاوری در بیماران مبتلا به دیابت بسیار طولانی است و بهتر است مراحل درمان در طولانی مدت انجام بگیرد.
در صورتی که بیمار، مبتلا به دیابت باشد؛ جراح معمولاً پس از کشیدن دندان توصیه میکند که یک دوره چهار تا شش ماهه برای بهبود لثه و استخوان فک در نظر گرفته شود و سپس کاشت دندان به روش ایمپلنت استاندارد استفاده شود.
مراقبت های بعد از ایمپلنت برای بیماران دیابتی
کنترل قند خون برای افراد مبتلا به دیابت نباید یک امر مقطعی باشد و افراد مبتلا همواره باید تلاش کنند که میزان قند خون خود را در محدوده طبیعی حفظ کنند تا از بروز عوارض افزایش قند خون در سایر اندامها جلوگیری شود اما اهمیت این موضوع در دوره درمان ایمپلنت بسیار بیشتر است.
در مدت زمانی که ایمپلنت در استخوان قرار گرفته است و ما منتظر هستیم که محکم شود، قند خون میبایست همچنان در فاز کنترل قرار داشته باشد تا احتمال عفونت و تاخیر در ترمیم به حداقل برسد.
منع ایمپلنت برای کدام بیماران است؟
منع انجام ایمپلنت برای بیماران مبتلا به دیابت، در افرادی که قند کنترلنشده دارند، بهداشت دهان را نمیتوانند رعایت کنند یا دارای پوسیدگی و عفونتهای فعال لثه هستند وجود دارد.
اگر قند خون بیمار تحت کنترل نباشد نه تنها احتمال موفق نبودن درمان ایمپلنت وجود دارد بلکه ممکن است فرد دچار عفونت و التهابهای لثه نیز شود. به غیر از این موارد افراد دیابتی در انجام درمانهای ایمپلنتی تفاوتی با سایر بیماران ندارند.
چه عواملی باید کنترل شوند؟
در این نوع درمان حتما باید آنتیبیوتیکتراپی انجام شود.
علاوه بر این شستشوی ناحیه عمل، استفاده از دهانشویه با کمک کلرهگزیدین، سرمهای شستشو یا استفاده از ژلهای کلرهگزیدین در موضع عمل پیشنهاد میشود.
نکته بسیار مهم در این موضوع این است که مراقبتها نباید به عنوان اقدامات تکمیلی و اضافه تلقی و سرسری گرفته شوند؛ همه این مراقبتها بخشی از درمان تلقی میشوند و عدم توجه به آنها گاه عوارضی را برای فرد بیمار به دنبال دارد که ممکن است دیگر قابل برگشت و جبران نباشد.
چه روشهایی برای کاشت دندان افراد دیابتی وجود دارد؟
استفاده از بریج (پل دندانی ) و پروتز متحرک
اگر دندان های خود را کامل از دست داده اید پیشنهاد ما به شما استفاده از پروتز متحرک و یا اوردنچر می باشد
و اگر تنها در یک الی سه ناحیه، بی دندانی وجود دارد(البته در صورتی که در اطراف فضای خالی دندانی، دندان وجود داشته باشد) استفاده از بریج دندانی می باشد.
چنانچه مجبور به استفاده از دندان مصنوعی متحرک هستید توصیه می شود حتما دندان های مصنوعی فیت دهان تان بگذارید.
در صورت شل بودن دندان مصنوعی، باعث ایجاد زخم در دهان می شود کهاین امر باعث عفونت و یا افزایش سرعت روند تحلیل لثه می گردد.
باید میزان حساسیت آن و شل قرار گرفتن آن را کاهش داد.
پاکسازی کامل دندان های مصنوعی نیز میزان خطر عفونت را کاهش می دهد.
در نهایت هم روی شرایط دهانتان نظارت کامل داشته باشید و در صورتی که علائمی از بیماری یا عفونت لثه دیدید، مثل خونریزی، یا تورم، بوی بد دهان، و سوزش دهان، نزد دندانپزشک متخصص بیماری های لثه مراجعه کنید.
مقاله ی مقایسه ی ایمپلنت و بریج(پل دندانی)
کلام آخر…
امروزه کاشت ایمپلنت دندان و میزان موفقیت آن برای افراد دیابتی تقریبا برابر با افراد غیر دیابتی است. بهتر است پیش از انجام ایمپلنت چند ماهی تحت نظر پزشک آنتی بیوتیک تراپی کنید، با سرم و دهان شویه دهان خود را شست و شو دهید و داروهای مخصوص خود را مصرف کنید تا سطح قند خون شما کنترل شده و توانایی استفاده از ایمپلنت دندان را در خود افزایش دهید.
متاسفانه در جهان بیشتر از ۹ درصد افراد دچار دیابت هستند و ممکن است بنا به هر دلیلی دندان خود را از دست بدهند و تمایل به کاشت ایمپلنت دندان برای جایگزینی آن داشته باشند که در حال حاضر این اتفاق ممکن شده است.
دیابت به خودی خود بر ایمپلنت می تواند تاثیر منفی داشته باشد در صورتی که فرد دیابتی سیگار نیز استعمال کند ایمپلنت او با احتمال بالاتری با شکست مواجه می شود چرا که سبب ایجاد پلاک و عفونت در دهان و ناحیه ایمپلنت می شود.
امیدواریم تجربه ی خوبی از درمان ایمپلنت داشته باشید.
پاسخگوی سوالات شما در خصوص ایمپلنت در قسمت بیان دیدگاه ها هستیم.
جهت رزرو وقت برای درمان ایمپلنت و یا معاینه ی رایگان می توانید از طریق چت واتساپ سایت و یا دایرکت اینستاگرام به آدرس dr_chalak با ما در تماس باشید.
شماره پذیرش جهت نوبت دهی: 051388438901
دکتر محمدرضا چالاک- فلوشیپ زیبایی از آمریکا – جراح ایمپلنت مشهد
مقالات مرتبط:
🦷 قیمت ایمپلنت و علت تفاوت قیمت در مراکز مختلف
🦷 اوردنچر روشی کم هزینه تر نسبت به ایمپلنت
🦷 جراحی ایمپلنت – پیوند استخوان ایمپلنت