مشاوره رایگان ارتودنسی | ارتودنسی در مشهد
ارتودنسی در مشهد
ارتودنسی یا سیم کشی دندان روشی است که در آن، دندانهای نامرتب را صاف کرده تا ظاهر زیباتر و کارایی بهتری داشته باشند. از براکت ارتودنسی و وسایل دیگری برای قرار دادن فشار مناسب بر روی دندانها استفاده میشود. این فشار در طول مراحل سیم کشی دندان و در طی چند ماه یا چند سال میتواند دندانهای شما را صاف کرده و آنها را در موقعیت ایدهآل قرار دهد.
ارتودنسی چقدر زمان میبره؟
زمان در درمان انواع ارتودنسی دندان به سن، شدت بهم ریختگی و تکنیک درمانی مورد استفاده بستگی دارد. در طول چند ماه یا چند سال دورهی درمان، باید به صورت منظم معاینات دوره ای داشته باشید و به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی خود مراجعه کرده و تحت معاینه قرار بگیرید. مدت زمان میانگین برای ارتودنسی معمولا در حدود دو سال است.
درمان ارتودنسی در مشهد
بسته به شدت ناهنجاریهای دندانی شما مثلا درمان جلو بودن فک بالا، متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک شما ممکن است یک یا چند مورد از روشهای درمانی زیر را برای رفع ناهنجاریهای دندانی توصیه کند:
- براکت
- هدگیر
- دستگاههای ارتودنسی متحرک
- نگهدارندهی ارتودنسی یا ریتینر
- جراحی دهان
و اما هرکدام از موارد بالا چیست؟
براکت دندانی: مرسوم ترین روش ارتودنسی، براکت و سیم کشی دندان میباشد.
در این روش دندانپزشک براکت هایی را بر روی هر دندان چسبانده و آنها را به یکدیگر سیمکشی میکند. این سیمکشیها به وسیلهی گیرههای لاستیکی یا سیمی در محل خود ثابت میشوند.
ممکن است در اوایل استفاده از براکت، مقداری احساس ناراحتی و یا درد داشته باشید که طبیعی ست و بعد از مدتزمان کوتاهی به این وسیله عادت کرده و دیگر در لبها و دهان خود احساس ناراحتی نمی کنید.
در صورت ایجاد مشکل، میتوان از مومهای مخصوصی بر روی براکت استفاده کرد. در چند روز اول پس از سیم کشی دندان ها استفاده از غذاهای نرم توصیه میشود.
انواع براکت های ارتودنسی
براکت های فلزی سنتی:
احتمالاً اولین تصوری که شما از افراد دارای براکت در ذهن خود دارید، همین گزینه است، براکتهای کوچک فلزی که در جلوی دندانها بستهشدهاند و سیمهای فلزی که این براکت ها را به یکدیگر متصل کرده و در پشت آخرین دندان آسیا محکم شدهاند.
براکت های سرامیکی:
نوع دیگری از ارتودنسی ثابت، ارتودنسی سرامیکی می باشد. ارتودنسی سرامیکی مشابه ارتودنسی فلزی است، با این تفاوت که در آن از براکت های سرامیکی شفاف و هم رنگ دندان استفاده می شود.در این نوع ارتودنسی سیم ها نیز به صورت نیمه شفاف و بی رنگ طراحی شده اند. ارتودنسی سرامیکی برای افرادی مناسب است که نمی خواهند ارتودنسی آنها جلب توجه کند. هزینه ارتودنسی سرامیکی با نوع فلزی تفاوت زیادی ندارد، البته بستگی به نوع و میزان مواد استفاده شده دارد.
البته این براکت ها راحتتر از انواع فلزی آنها میشکنند و استحکام کمتری دارند.
ارتودنسی نامرئی در مشهد:
به این درمان ارتودنسی بدون سیم و ارتودنسی با الاینرهای شفاف هم گفته میگویند. البته عبارت اینویزالاین (Invisalign) هم برای این درمان بهکار میرود.
در این روش، متخصص ارتودنسی از پلاکهای شفاف و تقریبا نامرئی برای مرتب کردن دندانهای بیمار استفاده میکند. بیمار باید این پلاکها را، که با توجه به قالب دندانهای او و بهطور اختصاصی ساخته شده، تقریبا در تمام طول شبانهروز به غیر از زمان مسواک زدن در دهان خود قرار دهد.
یکی از دلایل محبوبیت ارتودنسی نامرئی شفاف، متحرک بودن آن است. یعنی فرد میتواند در مواقع خاص و برای زمانی کوتاه، آن را از دهان خود خارج کند. نباید فراموش کرد که نوع ناهنجاری بیمار نقش تعیینکنندهای در امکان استفاده از ارتودنسی نامرئی شفاف دارد.
براکتهای لینگوال یا مخفی:
این نوع از ارتودنسی، منحصر بهفرد و نامحسوس است. این براکت بر روی دیوارهی پشتی دندانها قرار داده میشوند.
مراقبت از براکت ارتودنسی
در صورت استفاده از براکت، از جویدن غذاهای سخت مانند تخمه های ژاپنی و … . مواد خوراکی چسبنده مانند تافی و یا جویدن آدامس خودداری کنید چرا که این کار میتواند براکت ها را شل کرده، سیمکشیها را بههم ریخته و حتی براکت هارا از روی دندانها بکند.
اگر قسمتهای لاستیکی و یا گیرههای براکت کنده شوند، میتوانید آنها را با استفاده از یک موچین یا انبرک در جای خود قرار دهید. اگر تکهای از سیم دندان براکت بیرون زده و دهان شما را اذیت میکند، میتوانید با استفاده از پاککن انتهای یک مداد به آرامی انتهای آن را خم کرده و یا با استفاده از ناخنگیر، سر آن را بچینید. در صورت بروز هر مشکلی، در اولین فرصت به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی خود مراجعه کردهرو براکت خود را به آنها نشان دهید.
هدگیر
در این روش از وسیلهای استفاده میشود که در دور سر و گردن قرار میگیرد. این وسیله مسیر حرکت دندان و فک را در افراد در حال رشد اصلاح میکند. انواع مختلفی از هدگیرها وجود دارند و ممکن است در هر دورهای از روند درمانی ارتودنسی مورد استفاده قرار گیرند. متخصص ارتودنسی یا دندانپزشک به شما خواهد گفت که چگونه هدگیر خود را کار گذاشته و روزانه چه مدتزمانی باید از آن استفاده کنید. در اکثر موارد، هد گیر در طول عصر و شب مورد استفاده قرار میگیرد.
دستگاههای ارتودنسی متحرک
با اینکه دستگاههای ارتودنسی متحرک دقت براکت ها را ندارند، میتوانند برای حرکت دادن یک دندان و یا گروهی از دندانها مورد استفاده قرار گیرند. عوارض ارتودنسی متحرک ناچیز بوده و این وسایل توسط دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی کار گذاشته میشوند. میتوان از مزایای ارتودنسی متحرک قبل از آماده شدن براکت ها و یا به همراه براکت ها استفاده کرد.
این وسایل به تنهایی نیز بدون عوارض ارتودنسی متحرک، برای رفع برخی از مشکلات کاربرد دارند. وسایل مورد استفاده در ارتودنسی دندان به خودی خود نمیتوانند باعث ایجاد آسیب و عوارض ارتودنسی شوند، اما تمیز کردن ضعیف آنها و استفاده زیاد از مواد غذایی شیرین و نوشیدنیها میتواند آسیب جدی به دندانها وارد کند. به همین خاطر لازم است دندانها و لوازم ارتودنسی به کار رفته در دهان با دقت زیاد و بطور منظم تمیز شوند، تا عوارض ارتودنسی متحرک برای دندان نها به وجود نیاید.
عمل جراحی دهان
در صورت بهم فشردگی دندانها و یا قرار گرفتن یک دندان در یک موقعیت بسیار نامناسب، ممکن است کشیدن دندانها ضروری باشد. عمل جراحی فک (جراحی ارتوگناتیک) زمانی که تفاوت فاحشی در اندازه و موقعیت فکهای بالا و پایین وجود داشته باشد ضروری است. اگر متخصص ارتودنسی تشخیص دهد که شما به عمل جراحی فک نیاز دارید، شما را به یک جراح فک و صورت ارجاع خواهد داد.
وسیع کننده ی کام:
بسط دهنده کام وسیلهای است که برای عریضتر کردن قوس فک بالایی استفاده میشود. این وسیله به شکل یک تری پلاستیکی است که در داخل قوس سقف دهان جایگذاری میشود و به وسیله پیچهایی که اندازه آن را کنترل میکنند، به استخوانها و مفاصل دهان فشار وارد میکند و عرض کام دهان را افزایش میدهد. هر بار که تنظیمات لازم بر روی بسط دهنده کام انجام میشود، این وسیله فشار ملایم و مداومی را بر روی دندانهای آسیاب بالایی وارد میکند.
متخصص ارتودنسی مشهد نکات لازم در مورد زمان و نحوه تنظیم بسط دهنده را به شما آموزش خواهد داد. هنگامی که عرض کام دهان شما به اندازه مطلوب رسید، باید چند ماه دیگر هم استفاده از بسط دهنده را ادامه بدهید تا حالت جدید کام دهان تثبیت شده و از برگشت آن به حالت قبلی جلوگیری شود.
نگهدارندههای ارتودنسی یا ریتینر:
نگهدارنده های ارتودنسی (ریتینر) چیست؟
پس از برداشتن بریس ها در پایان درمان ارتودنسی برای حفظ نتیجه درمان می بایست از نگهدارنده های ارتودنسی استفاده شود، به طوری که نگهدارنده به صورت ثابت یا متحرک روی دندان ها قرار داده می شود.
انواع مختلفی ازنگهدارنده وجود دارد اما انتخاب نگهدارنده بستگی به عوامل مختلفی دارد که در نهایت ارتودنتیست شما تشخیص می دهد که کدام نگهدارنده برای شما مناسب است. گاهی اوقات توصیه می شود که بیش از یک نوع نگهدارنده استفاده شود تا احتمال ریسک جابه جایی دندان ها کاهش یابد.
اهمیت استفاده از نگهدارنده ها (ریتینر) بعد از ارتودنسی برای دندان:
در صورت عدم استفاده از نگهدارنده بعد از برداشتن بریس ها امکان دارد دندان ها به سمت موقعیت اصلی خود حرکت کنند، چراکه هنوز دندان ها در استخوان فک محکم نیستند. دوم اینکه استفاده از نگه دارنده ارتودنسی باعث می شود با مرور زمان و افزایش سن بیمار دندان ها موقیت جدید خود را حفظ کنند.
انواع نگهدارنده های ارتودنسی
1-نگهدارنده متحرک شفاف ارتودنسی یا اسیکس
این نگهدارنده کاملا شفاف و از جنس پلاستیک است که حتما قبل نوشیدن و خوردن باید آن را از دهان خود خارج کنید. نگهدارنده های ارتودنسی اسیکس به دلیل شفافیت محبوبیت بیشتری در بین بیماران دارد اما طول عمر اين نوع كمتر از انواع دیگر ریتینر های ارتودنسی است. همچنین نمیتوان هیچ تغییری در موقعیت دندانها ایجاد کرد و تنها از آن برای تثبیت موقعیت جدید دندانها استفاده کرد.
2-نگهدارنده ی ثابت ارتودنسی
این نوع نگهدارنده ی ثابت در پشت دندان های جلو پایین جاسازی می شود ، برای چسباندن این سیم به پشت دندان ها از مواد کامپوزیتیه همرنگ دندان استفاده می شود بنابراین به هیچ عنوان قابل مشاهده نیست.
مزیت این نوع ریتینر اینست که به زیبایی ظاهری دندان ها آسیبی وارد نمی کند اما وقت بیشتری باید برای تمیز کردن سیم و پشت دندان ها نیاز است.
3-نگهدارنده متحرک هاولی ارتودنسی
نگهدارنده های Hawley یک نگهدارنده متحرک برای فک بالا و پایین است. این نگهدارنده دارای بدنه پلاستیکی و یک سیم فلزی است که جلوی دندان ها قرار می گیرد، از این نگهدارنده ارتودنسی میتوان برای ایجاد حرکات جزیی و اصلاحات موقعیت دندانها استفاده کرد.
وقتی برای اولین بار دندانپزشک شما این را نگهدارنده را روی دندان های شما قرار می دهد، حس ناخوشایندی دارید اما نگران نباشید چرا که در عرض 2 روز به آن عادت می کنید.
ارتودنسی کنم یا لمینت سرامیکی؟
بسیاری از نقص های دهان و دندان ها از جمله دندان های کج و مشکلات بایت مانند اوربایت، آندربایت، کراس بایت یا مال اکلوژن فک فقط توسط ارتودنسی قابل درمان است. همچنین ممکن است از بریس ها به همراه سایر انواع درمان های ارتودنسی برای بزرگ تر کردن اندازه فک استفاده شود. بنابراین مشکلات بایت دندان ها، فواصل زیاد بین دندانی و شلوغی یا نامرتبی شدید دندان ها فقط توسط ارتودنسی قابل درمان می باشد.
اما ممکن است شما بهم ریختگی زیادی در دندان های خود نداشته باشید و یا تنها در یک یا دو دندان ظاهری نامرتب داشته باشید و یا اینکه تمایلی به داشتن براکت برای مدت زمان طولانی بر روی دندان های خود نداشته باشید در این موارد می توانید از روش های سریع درمانی همچون استفاده از روکش دندانی و یا لمینیت و کامپوزیت سرامیکی استفاده کنید.
نمونه ای از درمان سریع این بیماران را می توانید در لینک زیر ملاحظه بفرمایید.
مرتب کردن دندان ها بدون ارتودنسی| ارتودنسی سریع ارتودنسی سریع در مشهد
اگر نمی دانید که برای شما ارتودنسی بهتر است یا لمینت و یا کامپوزیت دندان می توانید با ارسال عکس در چت واتساپ سایت و یا دایرکت اینستاگرام ما dr_chalak مشاوره بگیرید. همچنین برای اطلاع از قیمت ارتودنسی در مشهد و اطلاع از نحوه ی اقساط ارتودنسی به ما پیام دهید.
ارتودنسی اقساطی در مشهد| هزینه ارتودنسی در مشهد
با توجه به دوره ی درمان طولانی ارتودنسی و هزینه ی آن امکان ایجاد اقساط برای این نوع درمان در مطب ما وجود دارد. جهت اطلاع از هزینه ی ارتودنسی می توانید به ما از طریق موارد فوق پیام دهید.(هزینه ی ارتودنسی در مشهد)
مراقبت از دندانهای سیمکشی شده
1. استفاده از مسواک و نخ دندان به شیوه ی پایین بعد از هر وعده غذایی
2. حفظ رژیم غذایی سالم (پروتئین ها، میوه ها و سبزیجات و حبوبات)
3. اجتناب از غذاها و نوشیدنی های رنگ دهنده مانند : نوشیدنی های گازدار، آدامس، گاز زدن سیب و تمام مواد قندی چسبنده مانند شکلات و …
4. اجتناب از به هم ساییدن دندان ها، ناخن جویدن و کارهایی از این قبیل که می تواند باعث ایجاد ترک در دندانهایتان شود.
مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان برای دندانهای سیمکشی شده اهمیت بیشتری دارد چرا که در هنگام ارتودنسی احتمال ایجاد پلاک در اطراف براکت ها بسیار زیاد است. اگر این پلاکها به خوبی پاک نشوند، ممکن است لکههای زرد یا قهوهای به صورت دائمی بر روی مینای دندان شکل بگیرند.
مسواک زدن و استفاده از نخ دندان برای افرادی که دندانهای خود را سیمکشی کردهاند زمان بیشتری میبرد و بسیار حائز اهمیت است. مسواک زدن براکت ها، جلو و عقب دندان و همچنین سطوح درگیر در عمل جویدن اهمیت زیادی دارد. دندانپزشک و یا متخصص ارتودنسی به شما آموزش میدهد که چگونه دندانهای خود را به خوبی مسواک کرده و از نخ دندان استفاده کنید. والدین باید کودکان خود را تحت نظر گرفته و مطمئن شوند که آنها بهخوبی براکت و دندانهای خود را تمیز کرده تا دچار جرم دندان، پوسیدگی و یا ایجاد لکه بر روی دندان ها نشوند.
روش تمیز کردن دندان ارتودنسی
مرحله اول:
برای شروع ابتدا باید مسواک نرم مخصوص ارتودنسی، مسواک بین دندانی تهیه کنید.مسواک شما باید هر 3 ماه تعویض شود.بهتر است جهت کاهش حساسیت دندان ها و از بین بردن موثرتر جرم ها از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنید.
به صورت ذهنی دهان خود را به چهار بخش تقسیم کنید تا مطمئن شوید هر 4 بخش به درستی مسواک شدند. مسواک خود را با زاویه 45 درجه با فشار ملایم نگه دارید واطمینان حاصل کنید که مسواک در تماس با سطح دندان ها و خط دندان ها قرار دارد.
هر دندان را آهسته مسواک بزنید. دندانهای بالا را به سمت پائین مسواک بزنید. دندانهای پائین را به سمت بالا مسواک بزنید؛ فراموش نکنید که زبان و سقف دهانتان را نیز تمیز کنید.
به دلیل وجود بریس ها لثه ها همیشه کمی ملتهب می شوند، بنابراین کمی خونریزی طبیعی است و جای نگرانی نیست .
مرحله دوم :
از مسواک بین دندانی برای تمیز کردن زیرسیم ها و اطراف براکت ها استفاده کنید. مسواک را از بالای سیم بین دو براکت وارد کنید و سپس از پایین تکرار کنید. این کار را آهسته و بادقت انجام دهید تا باعث کنده شدن براکت ها نشود.
مرحله سوم :
از نخ دندان جهت از بین بردن باقی مانده مواد بین دندان ها استفاده کنید؛ بدین منظورحدود 18 اینچ نخ را از بسته بندی بردارید. آن را در اطراف انگشتان وسط قرار دهید و به آرامی بین دندان ها و سیم اصلی براکت ها بکشید.
مرحله چهارم :
بعد از مسواک از دهانشویه استفاده کنید و سپس دهان خود را بشویید. مطالعات نشان میدهد که استفاده از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین باعث کاهش پلاک و باکتری های مضر دردهان می شوند.
ویدیوی زیر نحوه ی مسواک و نخ دندان کشیدن صحیح برای دندان های ارتودنسی شده را نشان می دهد.
طول دوره درمان ارتودنسی چقدر است؟
طول دوره درمانی ارتودنسی بسته به نوع عارضه و روش درمان متفاوت است. اما زمان اصلاح اختلالات دهان و دندان بوسیله ارتودنسی معمولا بین چند ماه تا دو سال و نیم متغیر است. نظر نهایی در خصوص نحوه و مدت انجام درمان ارتودنسی را دندانپزشک متخصص پس از معاینه تخصصی دهان و دندان ها به بیمار اعلام می کند.
ارتودنسی نامریی هم انجام میدیدن؟
سلام
بله انجام میشه
سلام من ارتودنسی انجام دادم میخواستم بدونم شما میتونید این ارتودنسی رو کامل بردارید؟
سلام،
ببخشید من ۵۰ سال سن دارم، فک پایین را قبلن ارتودنسی کردم، فقط فک بالا یک کم بین ۴ تا دندان جلوی فاصله هست بخوام ارتودنسی بشه ، هزینه آن چقدر میشه؟
ممنون.
سلام
به دایرکت اینستاگرام ما پیام بدید لطفا
dr_chalak
با سلام و احترام
۱_در چه رده سنی استفاده از وسیع کننده کام کاربرد دارد؟
۲_آیا برای رفع مشکل اُپن بایت، از وسیع کننده کام استفاده میشود؟