ایمپلنت، مزایا، قیمت و میزان موفقیت آن در افراد مختلف

2015/10/18 2

 

ایمپلنت دندانی چیست؟

ایمپلنت به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می شود که در استخوان فک کاشته شده و جایگزین دندان از دست رفته می شود. ایمپلنت های دندانی می توانند یک پارچه و یا دو تکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه به هم وصل شوند.

به طور کلی در معرفی ایمپلنت باید گفت: پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمی رود. درنتیجه فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان می شود.

ایمپلنت به طور معمول در دو جلسه کار گذاشته می شود و عموما هنگامیکه شما تحت بی حسی موضعی هستید یک جراح دهان و دندان، پریودنتیست و یا دندانپزشک عمومی آن را کار می گذارد. تا زمانی که ایمپلنت دندانی به فک شما جوش بخورد حدودا بین 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد و معمولا در صورت امکان یک پروتز موقت (دندان موقت) به بیمار داده می شود.

جراحی و کاشت هر ایمپلنت می تواند در کمتر از 30 دقیقه انجام شود.

انواع ایمپلنت دندان دارای سه قطعه است:

ایمپلنت دندان بر خلاف دندان های مصنوعی که می توانند برداشته یا گذاشته شوند و متحرک باشند، دائمی هستند.

استفاده از پیچ تیتانیومی در استقرار ایمپلنت ها دوام بیشتری را در مقایسه با گزینه های انتخابی دیگر ارائه می دهد.

اجزای انواع ایمپلنت دندان شامل:

  • پیچ تیتانیوم (به نام ایمپلنت) که به عنوان ریشه اصلی، در استخوان فک جاسازی و تعبیه می گردد .
  • تاج سرامیکی (به جای دندان در دهان)
  • یک اتصال دهنده که دو قطعه را پیوند می دهد (به نام اباتمنت)

 

مزایای ایمپلنت دندانی

در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث می شود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریج های ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.

با درمان ایمپلنت، دندان های دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمی شوند. به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمان های جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.

این درمان بهترین گزینه نسبت به بریج دندانی بوده زیرا در بریج دندانی دو دندان اطراف بایستی تراشیده شده، اما در ایمپلنت به دندان های مجاور اسیبی نرسیده و همچنین با پیج کار گذاشته شده در قسمت استخوان فک، از تحلیل استخوان فک جلوگیری می شود.

 همچنین در مقایسه با بریج دندان که اغلب پس از 10 سال نیاز به جایگزینی دارد خراب نمی شود. قرار دادن ایمپلنت های دندانی هیچ مزاحمتی برای دندان های سالم ندارد و با درست مراقبت کردن از آن ها یک دوام مادام العمری خواهند داشت.

سن مناسب برای ایمپلنت کردن :

حداقل سن مناسب برای این کار 18 سالگی می باشد تا اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کند  در غیر این صورت ممکن است در آینده به خاطر رشد  فک و صورت ایمپلنت دندانی کوتاه تر به نظر برسد.

زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت دندانی:

زمان لازم حدودا سه ماه

ایمپلنت فوری چیست؟

در بعضی موارد خاص اگر شرایط استخوانی خیلی مساعد باشد میتوان بلافاصله تاج را به ریشه کاشته شده متصل کرد.

 

موفقیت ایمپلنت دندانی چقدر است ؟

موفقیت ایمپلنت دندانی 97% گزارش شده است، در 3% موارد بجای پیوند استخوان بافت لثه ای به ایمپلنت دندان میچسبد و در این موارد بایستی ایمپلنت دندانی خارج شده و مجددا ایمپلنت جدید کاشته شود.

علت این پدیده وارد شدن ضربه به ایمپلنت دندان است که منجر به تکان خوردن ایمپلنت و جوش نخوردن آن به استخوان میشود. همانطور که میدانیم برای جوش خوردن استخوان باید هیچ حرکتی وجود نداشته باشد بنابراین وارد شدن فشار به ناحیه میتواند منجر به جوش نخوردن ایمپلنت دندان شود.

از دیگر مواردی که ممکن است پیش بیاید این است که بدن بیمار به جسم خارجی واکنش نشان دهد و آنرا پس می زند این پدیده بسیار نادر است و اگر پیش بیاید می توان دو ماه صبر کرد و دوباره کار را تکرار کرد . که معمولا بدن برای بار دوم پیوند ایمپلنت را می پذیرد.

بهداشت دهان و دندان از شاخص های بسیار مهم در موفقیت درمان ایمپلنت است.

تاثیر سیگار کشیدن روی ایمپلنت های دندانی

سیگار کشیدن یکی از عادات متداول افراد در جامعه است که اثرات منفی بسیار زیادی دارد. اما اثرات منفی آن روی کاشت دندان به روش ایمپلنت در تحقیقات متعددی ثابت شده است. نتایج تحقیقات نشان می دهد نیکوتین موجود در سیگار روی فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک تاثیر قابل توجهی گذاشته و در نتیجه احتمال عدم موفقیت کاشت ایمپلنت را بالا می برد. هم چنین چون افراد سیگاری معمولاً نمی توانند به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنند و با بیماری های متعدد لثه و دندان دست و پنجه نرم می کنند؛ ریسک بروز بیماری التهاب لثه اطراف ایمپلنت یا Preimplantities در آنها بسیار بالاست.
درصورتی که برای انجام ایمپلنت دندان وقت گرفته‌اید اما همچنان سیگار می کشید؛ باید دقت کنید که این عادت تاثیر بسیار منفی روی فرایند کاشت دندان می گذارد. مطمئناً هر بار که به دندانپزشک مراجعه کنید به شما توصیه می‌کند که سیگار خود را ترک کنید. چون سیگار کشیدن احتمال عدم موفقیت ایمپلنت دندان را به شدت افزایش می دهد.

بهتر است یک هفته قبل و یک هفته بعد از عمل جراحی سیگار را ترک کنید.
عادت سیگار کشیدن خود را به نصف کاهش و یا کامل قطع کنید.(اگر فکر می کنید واقعا نمی توانید برای چند هفته کشیدن سیگار را کنار بگذارید؛ بهتر است کشیدن سیگار را به حداقل برسانید. حتی اگر سعی کنید که تعداد سیگار هایی که در روز می کشید را به نصف برسانید میزان موفقیت عمل جراحی شما برای کاشت ایمپلنت به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.)

قیمت انواع ایمپلنت دندان

میانگین قیمت ایمپلنت دندانی برای هر دندان در حدود 3 تا 4 میلیون تومان است که این مبلغ شامل ایمپلنت و تاج است.

برای دریافت مشاوره و معاینه ی رایگان و همچنین هزینه کارها می توانید به دایرکت پیج اینستاگرام ما با نام Dr_Chalak پیام دهید و یا از طریق تلگرام و یا واتساپ با شماره ی 09371159306 با ما در ارتباط باشید.

برای خواندن مطلب زیر بر روی آن بزنید.

قیمت ایمپلنت و علت تفاوت قیمت در مراکز مختلف

شعار همیشگی ما: زیبایی را از لبخــــندت شروع کن 

 

دکتر محمدرضا چالاک جراح ایمپلنت

 

 


2 دیدگاه

  • ali

    2020/02/10 در 12:53 ب.ظ

    سلام
    معاینه رایگان انجام میشه؟

    پاسخ

    • دکتر چالاک

      2020/02/10 در 12:59 ب.ظ

      سلام
      بله معاینه و مشاوره بصورت رایگان و بدون نیاز به وقت قبلی انجام میشه

      پاسخ

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *